Umami Park

Umami Park är ett nytt område i Hallonbergen / Sundbyberg, ett projekt som initierats av Wallenstam. Efter att ha tagit del av rapporter, trendanalyser, målgruppsbeskrivningar etc, och frågat, ifrågasatt och omvärderat, skapade vi ett namn och ett koncept för Umami Park. Umami efter den sjätte smaken som förhöjer andra smaker, även din egen designsmak, och Park efter områdets gröna inramning.

Att arbeta med place branding, att ladda en plats med nya värden, är spännande och utmanande på ett helt annat sätt än många andra typer av varumärkesresor. Hallenbergen har kanske inte fått så mycket kärlek de senaste åren, och vår analys var helt enkelt att det var där vi måste starta: att ladda om från grunden, att skapa ett område som fler förstod var värd deras kärlek.

umami-oversikt

Få saker är så tacksamma att ladda som fysiska platser. Och kanske görs det bäst genom upplevelser. Därför skapades Umami Art, Umami Fashion, Umami Food och Umami Music, fyra hörnstenar i analyserna vi arbetat fram. Dessa fyra kom fram ur de framtida boendes önskemål, internationella trender om hur folk utvecklar sitt boende och vad de vill göra i sina liv, och inte minst de människor som redan bor i området.

Med dessa fyra teman skapade vi fyra helt olika event som attraherade tusentals människor som kanske ska bosätta sig i ett område utanför Stockholm de närmaste åren, och andra som kan påverka bilden av det nya Hallonbergen som skapas.

Det första eventet: Umami Street. Vi samlade den bästa konsten från gatan och skapade Nordens största street art utställning i den lokal som blir en viktig del av Umami Park. En välfylld utställning under visningsdagarna och under vernissaget.

umami-art-1

vaggmalning

alg-art

mingel-1

ko

Det andra eventet: Umami Fashion. Kända bloggare sålde sina produkter i Umami Park.

umami-fashion-logo

lyxbloppis-1

Det tredje eventet: Marcus Samuelsson gjorde en pop-up restaurang under en helg. Flera hundra gäster betalade för att få denna unika matupplevelse.

umami-food-mat
marcus-affisch
marcus-3

till-bords

Fjärde eventet: Exklusiv konsert med Oskar Linnros, som är uppväxt i närheten av Umami Park. Inget inträde utan biljetter gavs bort och tävlades ut till intresserade.


oskar-2

img_6476bc

Som en viktig del i all kommunikation skapades en webbplats, i stort sett all ”reklam” skapdes via virala kanaler, event på Facebook etc. Fyra nummer av Umami Park Magasin skapades för att berätta om allt som hände. En animerad film om området fyllde på med mer kunskap för intresserade.